Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2012.02.01

Ébredés


Egyre többen érezzük, hogy valami nincs rendben, a világunkban, keressük, kutatjuk a változás, változtatás lehetőségét. A sokféle vélemény mindenképpen jelzi, hogy a helyzet nehezen áttekinthető és csak kevesen érzékelik igazán mi is a most zajló változások valódi tétje, mire számíthatunk a közeli jövőben.
Megpróbálom röviden összefoglalni , véleményem szerint  miért nem tartható fenn a jelenlegi társadalmi gazdasági politikai és  pénzügyi rendszer. Talán azt is, mit tehetünk, mi az, amit tennünk kellene.


Kezdjük talán a pénzügyi rendszerrel.  Tudnod kell, hogy a világ legtöbb államában a pénz hitel útján keletkezik. A magyar forinttal nem az MNB látja el a magyar lakosságot, hanem magán pénzgyártók (Bankok), teszik ezt profit szerzés okán, és nem a közszolgálata miatt. Az eladósodott európai államok nem gazdagabb országok felé adósodtak el, hanem ugyanezen uzsorás magánszemélyek csoportjainak."A forgalomban lévő nemzeti fizetőeszközünk most a bankok kölcsönügyleteinek kénye-kedvétől függ, ráadásul a bankok nem is pénzt kölcsönöznek, hanem olyan pénz kifizetésének igéreteit, mely pénz nincs is a birtokukban. "(Irving Fischer, író, közgazdász)

 A rossz hír, hogy ennek a rendszernek a fenntartásáért a politikusokat használják fel, akik már rég nem a „választóik” érdekét tartják szem előtt (nem is tehetik, nem ezért kerültek hatalomba).  A fő baj azonban nem a bankárok kapzsisága, hanem a pénzteremtés módszere miatt van. Ebben a rendszerben kódolva van az összeomlás. A hitel alapú pénzteremtésnél nem teremtődik meg a kamat fedezete, így sosem lesz elég pénz a már meglévő hitelek visszafizetésére. Ezért nő állandóan az adósság, az infláció.  A hitelpénzrendszer elérkezett utolsó stádiumába, s recsegve-ropogva, rengeteg áldozatot szedve lassan össze is omlik.  Elkerülhetetlenül! De ezzel kapcsolatosan az igazán rossz hír az, hogy pénzügyi rendszer összeomlása is egy tervezett és irányított folyamat. Miután a pénzurak a föld megszerezhető erőforrásainak a birtokába jutottak az eladósítás eszközével, már nekik nem is lesz szükségük pénzre.
„A fizikai rabszolgaságban az embereket lakatni és etetni kell. A gazdasági rabszolgaságban az emberek magukat lakatják és etetik. Ez az egyik legszellemesebb csalás, amit társadalmi manipulációra kitaláltak. És a rendszer lényegében egy láthatatlan háború a lakosság ellen. Az adósság egy fegyver, mellyel nemzeteket hódítanak meg és tartanak rabszolgaságban és a kamat az elsődleges muníció.”(Zeitgeist)

Aztán itt van a gyilkos PROFIT!  Az, hogy a profit utáni, hajsza a mennyi kárt okozott az elmúlt száz évben, szinte felmérhetetlen. Az, hogy a földünk kincseit hiábavalóságokra tékozoltuk el, hogy a természetben szörnyű károkat okoztunk sokak előtt ismert valamennyire. Azt talán kevesebben gondolják végig, hogy bennünk, a személyiségünkben, önértékelésünkben mekkora kárt tett.
Ebben a rendszerben is kódolva van az összeomlás. Röviden összefoglalva, a gazdasági rendszerünknek három fő szereplője van, A vállalt, vagy munkaadó, a dolgozó vagy munkavállaló és a piac. A vállalt azért termel, hogy a piacon eladhassa termékét és profitra tegyen szert, amit saját (tulajdonosai) érdekében költ el. A dolgozó azért vállal munkát a vállaltnál, mert bért kap érte és vásárlóként megjelenhet a piacon.  A vállatok kapzsisága kielégíthetetlen, ezért hát (többek közt) racionalizálják a termelést és fejlett technológiákat, automata gépsorokat állítanak be az emberi munka helyére. A technológiai fejlődésnek köszönhetően, ma már a legtöbb emberi munka kiváltható gépekkel, robotokkal, elektronikai, informatikai rendszerekkel Ez a költség hatékony szervezés azt jelenti, hogy munkahelyek szűnnek meg, és egyre kevesebb munkát vállaló kap bért.  Ha csökken a piacon a vásárlóerő, a vállaltok is bajba kerülnek. Elbocsátások, leépítések, majd csőd. Összességében a rendszer önmagát rombolja szét feltartóztathatatlanul.


A harmadik  tényező az olajalapú életformánk. Mindenki tudja, hogy napról-napra kevesebb a föld kőolaj készlete. Mégis, örült módon úgy teszünk, mintha kimeríthetetlen tartalékokkal rendelkeznénk.  Ne csak a közlekedésre, energiatermelésre gondolj. Az iparosodott élelmiszergyártás nem tud meglenni kőolaj nélkül! Ha körülnézel egy multi polcain, vedd észre, hogy szinte minden termékéből csepeg az olaj. Az iparosodott mezőgazdaság nem tud termelni műtrágya nélkül, de az élelmiszerek feldolgozása is zabálja a fekete aranyat. A lakásodban lévő használati tárgyaid jelentős része kőolajszármazék. Ez van. Na és a gyógyszerek, kozmetikumok háztartási vegyi áruk? És Te nap, mint nap, újból és újból elmész ezekbe az üzletekbe és megvásárolod a termékeiket ezzel éltetve a rendszert. Nos, a következményekkel hamarosan szembe kell nézned. Ahogy fogy az olaj nőnek az árak. Lassan ellehetetlenedik az olajalapú nagyüzemi élelmiszergyártás. Mi lesz helyette? Hiány, káosz, kapkodás, éhezés, bűnözés, agresszió és talán még háborúk is (ez elég praktikus megoldás). A vezetőink szerint úgy is túl sokan vagyunk a bolygón és drasztikusan csökkenteni kell a létszámot.  …és ez nem vicc!
Pontosan kellene látnod, értened ezek a katasztrófákat hozó változások nem a homályos jövőben, gyermekeid unokáid életében, hanem a közeli években fognak lezajlani!  És már el is kezdődtek!


Itt állj meg egy kicsit, és gondolkodj el.  Rakd össze magadban mind azt a sok részinformációt, ami a mindennapokban megtalál. Csendesedj el és gondold végig………


Nagy a felelősséged!  Leírhatatlanul nagy!
Sokan töltik azzal az idejüket, hogy vizsgálják, hol és ki csapot be bennünket, kik a felelősök a kialakult helyzetért, kit kellene pellengérre állítani! Mit gondolsz attól, hogy valamelyik „főbűnöst”  és társait kerékbe törjük, felnégyeljük, valami  változni fog? Attól, ha kiderítjük, hogy kik és mivel tévesztettek meg bennünket, ha másokra kenjük a felelősséget azzal bármi is megoldódik? És hány fő bűnös van? Mi legyen a kisebb bűnösökkel?  De kinek van joga ítélkezni?!
Azt javaslom, ne töltsd ilyenekkel az időd, nem vezet sehova.. Nézz szembe a tényekkel, Te és Én, mi és a lerombolt tudatú népcsoportok hoztuk létre ezt a társadalmat, általunk vált ilyenné, mi teremtettük.  Gondold el, ha nem használjuk, a bankrendszert meddig marad életben? Ha nem tankolnál minden héten, ha nem az „olajos” árukat vásárolnád, ha nem éltetnéd a vezéreket, ha nem fogyasztanád a médiadrogokat, ha nem mástól várnád, hogy mondja meg mi a jó neked…


És jöhet a kérdés: de mit tehetnék ÉN?      Ébredj fel! Elég alapos okod van rá!


Találd meg az igazi énedet! Fedezd fel önmagad! Fedezd fel ki vagy valójában!
Amikor, megérted, hogy az életed értelmét nem a karrier, nagyobb ház, több cucc még több pénz megszerzése jelenti, akkor felkészültél a változásra. Tehát az első lépéseket spirituális síkon kell megtenned. El kell tüntetned a lelkedből a félelmet, szorongást, stresszt.   Engedd, hogy a változás átformálja a pszichédet, és közben ne veszítsd el a fejed, ahogy egyre többen és többen ébrednek, ez hatni fog az egész emberiségre a kollektív tudaton keresztül. A végső kérdés nem az, hogy mivé váltál, hanem hogy valójában ki vagy! Ha visszatérsz a születésed előtti ártatlanságodhoz, ha figyelmen kívül hagyod a körülötted lévő társadalom hatalmas formáló erejét – teljesen más vagy. Egy egyéni tudattal rendelkező ember, aki része az Egynek, az egésznek.


„A magadban bekövetkezett igazi ébredés segíti a környezetedben lévők ébredését.”


Aztán készülj fel a változásokra! Kapcsold ki a TV-t, változtasd meg az élettered. Teremtsd meg az önellátás feltételeit (energia, élelmiszer ivóvíz). Keress kapcsolatot közösségekkel, akik már tapasztalatokkal rendelkeznek. Segíts másoknak is! Kérd mások segítségét!

                                                                                                                                            Juhász Zoltán

Képzelj el egy világot…
„Egy olyan világot, ahol nem a megélhetésért, a túlélésért dolgozol, hanem a személyes fejlődésedért,  az emberiségért, a civilizációért. Ahol nem kell gyárban, vagy egy irodában töltened életed háromnegyedét, hanem nyugodt körülmények közt agyalhatsz azon, mivel tudnád jobbá tenni a világot, mit tehetnél az evolúció további   fejlődéséért. Képzeld el, hogy nincs többé stressz, nincs többé a nyakadon lógó főnök, nincs többé határidő,  a magad által beosztott munkaidőben dolgozol saját magadért; a környezeted és a világ jobbá tételéért. Ahol azzal foglalkozhatsz, amit szeretsz csinálni, amihez tehetséged van.
Ebben a világban nem kell fizetni az energiáért, a vízért, az alapvető szolgáltatásokért, mivel minden bőségesen az emberek rendelkezésére áll. Nincsenek többé légszennyező autók, és gyárak – embertársaink újabb ötletei - azok megvalósítása; környezetünk, és a természet gondoskodik rólunk. Megad nekünk minden azért, hogy megtaláljuk saját személyiségünket, hogy ne álljon meg az emberi fejlődés, hogy szimbiózisban élhessünk végre otthonunkkal, a Földdel.” .(Zeitgeist)

 

patakpart.jpg

 

A mappában található képek előnézete Öszikék

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.